راه اندازی پایگاه اورژانس هوایی در کرمانشاه همزمان با 13 استان دیگر

ساعت 10 و 30 دقیقه 18 مرداد ماه با ابلاغ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بصورت همزمان در 14 استان کشور، پایگاه های اورژانس هوایی راه اندازی شد که کرمانشاه نیز یکی از این استان ها بود.

ساعت 10 و 30 دقیقه 18 مرداد ماه   با ابلاغ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بصورت همزمان در 14 استان کشور، پایگاه های اورژانس هوایی راه اندازی شد که کرمانشاه نیز یکی از این استان ها بود.

امداد هوایی

در مراسم افتتاحیه پایگاه اورژانس هوایی کرمانشاه که با حضور  مسئولین هوانیروز و ریاست دانشگاه علوم پزشکی و جمعی از مدیران استانی انجام پذیرفت

دکتر حسین کریم سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به ازدیاد و صعب العبور بودن جاده های استان اشاره و تصریح کرد: این امر به ویژه در بحث تصادفات جاده ای لزوم تشکیل اورژانس هوایی را برای امدارسانی سریع و به موقع آشکار می کند.

وی با بیان اینکه نیروهای مسلح از جمله هوانیروز تامین امنیت کشور را برعهده دارند، اظهار کرد: تلاش کردیم این نیروهای تلاشگر را در تامین امنیت سلامت مردم نیز دخیل کنیم و هوانیروز با وجود تمامی مشکلات و سختی هایی که دارد بار این مسئله را نیز بر دوش کشید.

کریم با اشاره به وجود 2875 پایگاه فوریت های پزشکی در سطح کشور، عنوان کرد: در حال حاضر 43 پایگاه فوریت های پزشکی در سطح استان فعال هستند که از این تعداد 20 پایگاه جاده ای و 23 پایگاه شهری می باشند.

به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 70 دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و سه دستگاه موتور آمبولانس در این پایگاه ها به منظور امدارسانی در حوادث مستقرند.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه پنجم توسعه تا پایان سال 1394 تعداد پایگاه های اورژانس استان باید به شش برابر تعداد موجود برسد و با توجه به شرایط موجود امکان رسیدن به این هدف غیرممکن است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطر نشان کرد: بر همین اساس و برای پوشش کامل استان و جبران کمبود پایگاه ها، اورژانس هوایی راه اندازی شده تا بتوان به جای جای استان دسترسی داشت.

وی در پایان همکاری و مساعدت سایر نهادها از جمله نیروی انتظامی و پلیس راه استان را به منظور بهبود کارکرد اورژانس هوایی خواستار شد.

در بیمارستانهای طالقانی، 520 ارتش و امام حسین(ع) کرمانشاه امکان استفاده از اورژانس هوایی مهیا شده و مقدمات استفاده از بالگرد اورژانس در بیمارستان امام رضا(ع) نیز در حال انجام است.

امداد هوایی

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کرمانشاه در حاشیه راه اندازی این پایگاه گفت: ابلاغ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بصورت همزمان در 14 استان کشور، پایگاه های اورژانس هوایی راه اندازی شد که کرمانشاه نیز یکی از این استان ها بود.
دکتر ˈعبدالرحمان پرناˈ با بیان اینکه راه اندازی این پایگاه ها به منظور کاهش مرگ و میر ناشی از مخاطرات و حوادث جاده ای و تسریع در ارایه کمک های پزشکی به نقاط دور افتاده و سخت گذر صورت می گیرد، افزود: راه اندازی این پایگاه ها یکی دیگر از بسته های طرح تحول نظام سلامت است.
وی با اشاره به تامین و تقبل هزینه راه اندازی و تجهیز اورژانس هوایی استان کرمانشاه از سوی وزارت بهداشت، گفت: این پایگاه به یک بالگرد امدادی 115 مجهز است که ظرفیت جابجایی شش بیمار را بصورت همزمان داراست.
پرنا افزود: از این پس با همکاری مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و هوانیروز کرمانشاه بیماران بدحال، مصدومان تصادفات جاده ای، بیماران ساکن در شهرستان ها ومناطق دورافتاده، مادران باردار پرخطر و ... با صرف کمترین زمان ممکن به مراکز درمانی استان منتقل می شوند.
وی تصریح کرد: زمان پرواز این بالگرد زیر سه دقیقه است و با آغاز بکار آن، علاوه بر انتقال سریع بیماران به مراکز درمانی میزان مرگ و میر در میان بیماران و مصدومان نیز کاهش خواهد یافت.
پرنا تاکید کرد: محل پد (نشست و برخاست) این بالگرد امدادی در تمامی بیمارستان های کرمانشاه و شهرستان های تابعه مشخص شده است.

۱۹ اَمرداد ۱۳۹۳ ۰۸:۵۹
روابط عمومی |